Cu ce înlocuim zahărul ?

Stim deja cu totii ca zaharul este nociv – plin de calorii goale, fara valoare nutritiva, ne impacteaza glicemia si ne strica dintii. Zaharul constituie o sursa de glucoza, la fel ca si mierea, zaharul de cocos, siropul de agave sau cel de artar. Veti spune probabil ca toate acestea sunt mai sanatoase pentru ca sunt “naturale”, la fel ca si fructoza din fructe. Din pacate, vestea proasta este ca toate sunt nocive sau aproape la fel de nocive ca si zaharul pentru ca absolut toate au un continut extrem de mare de glucoza.

Veti spune totusi ca-i greu sa traim fara “ceva dulce” si sincer, sunt foarte de acord cu voi. Tocmai din acest motiv am lucrat intens pentru ca produsele Loca sa fie dulci si delicioase insa super sanatoase – pentru ca nu au zahar si nici vreun indulcitor din gama “glucozelor”.

Indulcim cu o combinatie fantastica dintre eritritol (100% natural, zero indice glicemic) si stevia. Gustul lui este foarte usor mentolat, insa doar persoanele cu papile gustative sensibile si intens antrenate pot detecta aceasta aroma aproape insesizabila. 

Eritritolul se obtine din porumb, folosind anumite enzime ce duc la fermentare, intr-un proces 100% natural. Astfel, produsele noastre au un numar mai mic de calorii (datorita indulcitorului cu 0 calorii si 0 indice glicemic) si sunt perfecte chiar si pentru diabetici. 

Pe langa aceasta combinatie “vedeta”, in produsele noastre se mai gasesc in cantitati foarte mici tagatoza (produs natural cu indice glicemic foarte mic si cu calitati gustative similare cu ale zaharului), fructoza (prin fructele pe care le folosim mai ales in decor) si lactoza (produs natural existent in lapte si produsele lactate).